Bölcsőde

Bölcsődénk Szabolcs - Szatmár – Bereg Megyében, Nyírbátor városában, Zrínyi út 48 szám alatt található. A város egyetlen bölcsődéje, mely Önkormányzati fenntartás alatt működik. Gyalogosan és járművel is jól megközelíthető, parkolási lehetőség is biztosított. Az épületet parkosított udvar veszi körül.

Bölcsődénk 20 hetes kortól-3 éves korig, illetve 3. életév betöltését követő augusztus 31-ig egészséges kisgyermekek nappali ellátását, szakszerű nevelését-gondozását biztosítja. A bölcsőde 5 napos munkarenddel, hétfőtől péntekig egész évben működik. Ünnepnapokon és hivatalos munkaszüneti napokon, valamint a nyári nagytakarítási, karbantartási munkálatok ideje alatt, a szülőkkel történő egyeztetés után, a fenntartó jóváhagyásával zárva tart.

Bölcsődénkbe a beíratás egész évben folyamatos. A gyermekek felvétele augusztustól kezdődik, és a férőhelyek feltöltéséig tart. Év közben a 3. életévét betöltött, óvodaérett, és óvodai nevelésbe távozó gyermekek helyére tudunk új gyermekeket felvenni. A szülőknek gyermekeikkel együtt lehetőséget adunk, hogy már felvétel előtt betekinthessenek a bölcsőde életébe, ismerkedhetnek az itteni környezettel, gyermekük kisgyermeknevelőjével.

Nyitva tartási idő: napi 10,5 óra, 6:30- 17:00 óráig.

Intézményünkben gondozási díjat nem kell fizetni!

Reggel 6:30-tól, csoportonként 1-1 kisgyermeknevelő fogadja az érkező gyermekeket. Hazaadáskor 17:00 óráig, szintén csoportonként 1-1 kisgyermeknevelő adja át a szülőnek, vagy a szülő által írásban megbízott személynek a gyermeket.

Négy csoportban, 48 férőhelyen derűs, vidám környezetben csoportonként 2 szakképzett kisgyermeknevelő gondoskodik a gyermekek szakszerű neveléséről-gondozásáról, harmonikus fejlődéséről.  

Tárgyi környezetünk tevékenységre, mozgásra ösztönzi a gyermekeket. Biztonságos, színes játéklehetőségek tárházát biztosítjuk, ami segíti az önállósodásukat.

Étrendünk változatos, idényszerú, ízében összehangolt, melyben az önálló étkezésre való nevelés szempontjati is figyelembe vesszük. A bölcsőde étkezési térítési díja 320 Ft/nap. Időben bejelentett hiányzás esetén (előző nap 10 óráig) nem kell térítési díjat fizetni.

 

A Szolgálat dolgozói az intézmény székhelyén, a Vár u. 1. szám alatt fogadják az ellátottakat, és az ellátások iránt érdeklődőket. Bármilyen további kérdésükre választ kaphatnak a Szociális Szolgálat telefonszámán: 42/630-863.

 

Méhecske csoport: Soós Jánosné, Balogh Gréta

Margaréta csoport: Vangel Attiláné, Kresztyankó Henrietta

Bölcsődei dajka: Magyarné Gordos Katalin

Pillangó csoport: Murnyákné Szőke Hajnalka, Szilágyiné Szathmári Erika

Napocska csoport: Csonka Melinda, Balogh Barbara

Bölcsődei dajka: Vágó Jánosné

Tel.: 42-281-854

Egységvezető:

Nyíri Ágnes